Programma

Programma viering 29 en 30 november 2013

Vrijdag 29 november : Lezing 200 jaar koninkrijk en de Warmondse Historie

Met medewerking van :  Edwina Hagen, Leo Dalhuisen en André van Noort.  Als speciale gast zal Maarten ’t Hart een historisch Warmonds gedicht op eigen wijze voordragen.

Laatste nieuws: helaas is Maarten 't Hart vrijdagavond verhinderd. We zijn erg blij dat oud-hoofcommissaris van Amsterdam Bernard Welten het Warmondse gedicht uit 1813 en 1863 wil voordragen.

Zaterdagmiddag, tijdens de oranjeborrel zal Maarten 't Hart alsnog het vervolg presenteren. Reden genoeg om daarbij te zijn!

Locatie: Protestantse Kerk, Herenweg 82,  Warmond.  Zaal open: 19:30 uur. Aanvang: 20.00 uur.

Toegang € 5,- per persoon.

Zaterdag 30 november:

11.00 uur  Vanuit Pannenkoekenhuisje  “de Oude School” is de landing van Prins Willem Frederik op het strand van Scheveningen live te volgen op groot scherm. De toegang is gratis.

14.00 uur  Op het Plein 1813 in Den Haag ontvangt  een groep Warmondse lopers een Oranje vlag van Prins Willem Frederik. Ook dit is te volgen op groot scherm

15.00 uur Opening expositie “200 jaar koninkrijk en de Warmondse Historie” in de kelder van “Het Oude Raadhuis” door waarnemend Burgemeester Leo van der Zon

ca. 16.00 uur Aankomst van de lopers op het pleintje bij de Pomp.  Aansluitend gaan alle aanwezigen en een aantal  afstammelingen van de families Meurs, Oudshoorn en Schoneveld vergezeld door de Rijnsburgse Floraband in optocht door de Dorpsstraat. Bij nr. 69 (de oorspronkelijke Bakkerij van de familie Oudshoorn) wordt de Oranje vlag ingewisseld voor het Historische exemplaar.

ca. 17.00 uur Aankomst van het gezelschap bij de Oude Toren.  In het weiland langs de Laan van Oostergeest zullen ter opluistering een tweetal saluutbatterijen staan opgesteld.

ca. 17.15 uur Hijsen van de vlag op de Oude Toren, Wilhelmus en saluutschoten.

ca. 17.30 uur Afsluiting in het Trefpunt met Oranjebitter en Oranje limonade. 

Na afloop is er een stoere Hollandse maaltijd van 3 gangen in de Oude School voor  € 18.13.

Kaarten zijn te bestellen via comite1813@gmail.com of verkrijgbaar bij Pannenkoekenhuis de Oude School. Vooraf reserveren is gewenst, het aantal plaatsen is beperkt. De prijs is exclusief consumpties.

Nadere invulling en aanpassing van dit programma blijft mogelijk: bovenstaand programma is onder voorbehoud.